En dyrlæges tur til Ios

 

Nedenfor billeder fra da Helle Lynge (frivillig dyrlæge udlånt fra DFA) og Mette - hendes søster og assistent - besøgte Ios.

Helle og Mette brugte deres ferie på at komme til Ios og arbejde gratis for at hjælpe gadedyrene. Betingelserne man arbejder under er intet som det man er vant til fra en dyrlæge klinik, det er virkelig meget primitive betingelser.

Helle og Mette fik så travlt, at vi løb tør for bedøvelse undervejs og måtte få noget fra en dyrlæge på Naxos (nabo øen). Den bedøvelse han havde, er ikke brugt i Danmark i årevis, da risikoen for hjertestop er stor. Det var også noget vi måtte erkende, da vi måtte give hjerte massage til samtlige dyr der blev opereret med den narkose.

Vi vil dog lige tilføje at de alle overlevede både operation og narkose, selv om det nogle gange kunne virke lidt hårrejsende.

Hele vejen igennem bevarede de 2 søstre, trods at det var deres første gang under sådanne forhold, både ro og selvsikkerhed og klarede alt helt fantastisk.

Vi har valgt ikke at vise direkte operationsbilleder så sarte sjæle også kan kigge med.

 

Helle igang med at sterilisere en gadekat

Mette klar som assistent ved operation af en sået kat

Her kan man se hvordan dyrene blev holdt fast på 'operationsbordet' - ikke helt som man er vant til.

Den noget primitive opvågningsstue.

En lille kat med et dybt ar om halsen. Hun har sikkert fået bundet noget om halsen som lille, der så er vokset helt ind i huden på hende efterhånden som hun blev større.

En kat der har været i slagsmål, med betændte sår hele vejen rundt om benet.

Denne lille hund havde så alvorlig øjenbetændelse at han udover at være blevet blind må have haft forfærdelig smerte. Han er nu i hundehimlen.

En killing der lider af en Clamydia infektion man ofte ser i Grækenland. Ubehandlet fører den til at øjnene falder ud. Infektionen kan let behandles med antibiotika, men da kattene er vilde, ser man ofte denne fremskredne form.

Endnu en killing med Clamydia infektion.

Denne hund blev samlet op bag byen, hvor hun vandrede alene med et meget stort ar på ryggen, som det senere viste sig at hun nok ikke havde fået ved et uheld. Stakkels Cookie viste sig at have så mange psykiske mén af mishandlingen, at vi valgte at give hende fred.

 

 

 

Site MapContact UsOther PETA Sites