Christinas besøg på Samos


Samos Animal Care

 

Mange af jer kan sikkert huske kunstneren Christina Simonia der har doneret flere af sine malerier til Græske Hunde i løbet af det sidste år. Christina havde et inderligt ønske om at besøge Grækenland og se forholdene med egne øjne.

Her er hendes beretning:

Min interesse for Græske Hunde og deres arbejde begynder herhjemme i Danmark. Som Jer elsker jeg hunde af hele mit hjerte og går helt i opløsning, når disse ikke behandles godt. På den måde fandt jeg frem til foreningen, og har gennem et stykke tid brugt mine kreative fordele til at samle lidt ind til foreningen. Derfor steg min interesse naturligvis gradvist for foreningens arbejde, og min tur gik denne sommer til Samos Animal Care for at opleve arbejdet tæt på.
Oplevelsen var ubeskrivelig og svær at beskrive med ord. Jeg prøver.

Til stor glæde for enhver hundeelsker, mødte jeg ikke så mange herreløse hunde på Samos som først frygtet. Dog mødte jeg en dejlig schæferlignende hund, Nasto. Han fik masser af nus og hundemad, som billederne viser. Det dejlige i historien er, at han sidst på ugen havde fået hjem og halsbånd af den nærliggende restaurant. Jeg håber, de passer rigtig godt på ham.

I en lejet bil gik turen mod øens losseplads, her ligger internatet for enden midt i et ellers øde område. Da jeg steg ud af bilen kom 8-10 logrende og smilende hunde mod mig, jeg tænkte hverken på hundesprog eller adfærd, men fløj ned i støvet og nussede. Det var tæt på de 40 grader den dag, så hundene var naturligvis trætte og varme, men synet af en besøgende fik de små haler til at logre på højtryk. Jeg blev så glad og rørt. Hver og én var super skøn, og alle ville nusses og have en godbid.

Bestyreren Joeri kommer fra Holland, og internatet drives udelukkende af frivillige kræfter. Joeri var sød til at vise rundt og forklare, så jeg fik et indblik i hvert hundeliv. En hund var blevet kørt ned, en anden havde fået fjernet sit ene øje, men den historie, der ramte mig hårdest var den lille hund uden øren. Nogle grækerne tror åbenbart, hunden bedre kan høre, hvis de klipper ørerne af.

Daffie en gammel hund på 11 år med knuder i huden adopterede mig. Han fulgte mig hele vejen til bilen og lagde sit hoved ind mod min hånd, hvis ikke det knuser hjertet, hvad gør så.

I øjeblikket er internatet overbelagt og huser 90 hunde. Der er 12 bure på 16 m2 hver med 2-6 hunde. Burene kan så åbnes bagtil, hvor der er udgang til en stor fælles løbegård. Det var pænere end forventet, og det overvældede mig af glæde at se alle de glade og veltilpasse hunde. Der var ikke én, jeg ikke havde lyst til at adoptere. Havde jeg dog bare pladsen, så vidste jeg, hvor jeg skulle hente mine hunde, det er helt sikkert.
En hund koster 2000 til 2500 at adoptere alt afhængig af, om den er steriliseret eller ej. Den adopterede hund har brug for ro og trygge rammer i den første tid i Danmark, og det er en yderligere belastning for hunden, hvis den kommer til en familie, der ikke har gjort sig de nødvendige overvejelser før adoptionen, og derfor må skille sig af med den igen. GH beskriver på deres hjemmeside nogle af de overvejelser, man skal gøre sig, inden man siger ja tak til en lille græker. Her kan du også se alle mine billeder og se, hvordan du selv kan hjælpe.

Se Animal Care Samos' hjemmeside: www.animalcaresamos.com

Kærlig hilsen
Christina Simonia Straarup
www.12day.dk

Christina er også en meget dygtig fotograf. Tryk på dette link og du kan hente Christinas flotte fotos (pdf).


 

Site MapContact UsOther PETA Sites