Hundefamilie reddet fra en ubeboet ø

 

Fortalt af Benedikte

Den 3 juli sent om aftenen fik jeg en mail fra Vesna (Greek Animal Rescue) om fem hunde der var blevet efterladt på en ubeboet ø lidt ude for Athens kyst, på en ø der hedder Dhaskalio.

Der var billeder af hundene der stod og kiggede efter turisternes båd som de sejlede væk, og af hundene som tørstigt drak vand da der intet var tilgængeligt for dem på øen.

Turistens billeder af hundene

Dette nødråb, og billederne af hundene var selvfølgelig noget der gjorde ondt, vi vidste jo godt det var et spørgsmål om tid før de bukkede under uden vand i sommerens hede.

Så straks var Vesna fra England, Antoinette fra Holland, Tina, Nafsika, Emy og Mary og jeg igang med at planlægge hvordan de kunne reddes.

Emys mand, han arbejder i Shipping, fandt en der kunne sejle, det ville koste 500 euro, det betaler vi selvfølgelig sammen med GAR og Antoinette, og så skulle vejret bare lige være okay, så kunne hundene hentes, og vejret var sejlbart i går, den 5 juli.

 

På en mur i det forladte kloster på øen, havde den
turist der på en sejltur fandt hundene, skrevet med
sølvmaling "Please leave water for dogs" da han
havde stillet en balje med vand til hundene. Baljen var
forsvundet, da redningsholdet ankom......

Sammen med de fantastiske piger kom også en lokal rapporter, samt en rapporter fra Mega Channel, og hele redningsmissionen blev filmet. Emy fik fortalt, at dette kun kunne lykkedes grundet samarbejdet og den økonomiske støtte udefra.

Holdet tog afsted søndag morgen.

Rapporteren fra Mega Channel filmer..

Det første glimt af øen

Da redningsholdet ankom til øen kom to af hvalpene glade og logrende til dem. De blev sat i båden i kasser. Snart efter dukkede mamma og tre mere op, det var så de fem vi havde fået rapporten om, men det skulle vise sig der var én mere.

De to førstankomne hvalpe fodres

..og de er sultne

Mary og reporteren gik en runde på øen, og opdagede en lille hanhvalp mere, han var lidt sky, og faldt i et hul i en klippe da de prøvede at fange ham, reporteren satte sig ved hullet og talte til ham, og pludselig kom den lille fyr til syne, og vupti, så havde Tina ham i sine arme, og alle seks hunde var nu i sikkerhed.

De kunne nu undersøges nærmere, og det var tydeligt at alle var meget tynde under deres lange pels, og havde haft svært ved at klare sig meget længere selv på øen.

... der kommer sør'me én til

Og så endelig på vej til sikkerhed

Redningsholdet - trætte efter en lang dag

.. og et godt stykke arbejde

Alle er nu på en kennel i Athen, hvor de som det første fik et bad da de lugtede stærkt af fisk, og under køreturen til kennelen kastede de op, og det var også kun fiskeben og fjer der kom op, så de må have levet af fisk og måger der var på øen.

Mamma

Mamma med sin søn - den sidste der blev fundet

Udmattede efter et godt måltid og et bad, men i sikkerhed

Ren og træt

Søstre

Den tredje lille pige

Det viste sig Mamma havde tre tævehvalpe, og to "drenge", og efter et dyrlægebesøg med blodprøver etc. i starten af ugen, håber Græske Hunde på at kunne finde plejefamilier, og senere permanente hjem til disse skønne hunde, der ikke aner hvor heldige de har været, for det er meget tænkeligt at havde nogle turister passeret den ubeboede ø om nogle uger, havde det ikke været levende hunde de havde fundet...


 

Den 7. juli 2008 bragte Skai News et indslag om de reddede hunde. I den mail vi modtog om redningsaktionen blev det beskrevet hvordan hundene smilede af glæde da de blev fundet. Det lød helt utroligt, men i indslaget kan du se at det faktisk er sandt. Se indslaget der ganske vist er på græsk, men billederne taler for sig selv. www.youtube.com/watch?v=rcWPhU3iN_k&feature=email