Helvedes forgård i Pyrgos


En hundesamlers uhyggelige værk

 

Medlemmer af nogle af de organisationer vi samarbejder med i Grækenland var i slutningen af august 2007 blevet gjort opmærksom på nogle forfærdelige forhold hos en hundesamler i Pyrgos. Men selvom de var forberedte på det værste, blev de forfærdede over det syn de mødte. Vi viderebringer hermed deres fortælling.

Stedet ligger "in the middle of nowhere" som de beskriver det, med majsmarker hele vejen udenom. En mudret plads, gamle skure uden tag og med hønsenet spredt ud som efter ødelagte hegn. Der er skrald alle vegne, og dyrene går rundt ovenpå skrald, gammelt mad og afføring.

Spande med usandsynligt beskidt vand stod spredt rundt på pladsen, og mange af dyrene havde ikke engang adgang til disse ulækre spande. Det stod klart at mange af dyrene kunne gå i dagevis uden adgang til vand. De dyr der løb frit havde mulighed for at finde vand i grøfter omkring pladsen, og de fleste af de hvalpe de så gemte sig i vegetationen i nærheden af disse grøfter.

30-40 af hundene var i intermistiske bure, nogle var bundet med lænker og andre løb frit omkring. Naboerne fortalte at der var meget små hvalpe der var løbet ud i majsmarkerne. De har ikke en chance for at blive fundet før de bliver slået ihjel af høstmaskinerne......

De fleste hunde var relativt unge, ikke mere end højst 2-3 år, og der var en del små hvalpe også. Ingen af hundene var aggressive selvom der i mange tilfælde var tale om forholdsvis store hunde.

 

Dette rædselsfulde sted er "skabt" af en russisk dame som arbejder i restaurationsbranchen. Efter sigende har hun et andet "dyregetto" i udkanten af en by i nærheden, men her forgiftede naboerne 40-50 hunde, hvorefter hun flyttede de overlevende hertil for ca. 2 år siden. Da ingen af dyrene er neutraliserede, kommer der stadig flere og flere til, og samtidig samler hun fortsat selv hunde ind. Man kan se at en del af hundene er tidligere familiehunde, og der er også en del ægte hunde imellem.

Heldigvis er nogle af naboerne gode mennesker, og vi er sikre på at de vil forsøge at hjælpe os med at finde ud af hvordan vi kan få de stakkels dyr herfra så hurtigt som muligt. Også landsbyens leder er villig til at hjælpe, og vi har bedt ham arrangere et møde med borgmesteren i næste uge. Vi har brug for deres samtykke for at kunne gøre noget, og det ser positivt ud indtil nu.

De fleste af hundene er i overraskende god helbredstilstand. Vi har en fornemmelse af at det er et udtryk for "survival of the fittest" - med andre ord: De svageste er simpelthen gået til. Heldigvis så vi heller ikke slemme angreb af lopper og tæger o.s.v. i hvert tilfælde var ingen af dem dækket af tæger og lopper (de fleste af jer kender jo desværre kun alt for godt de triste syn man kan se, og ved hvad vi taler om.....)

Der var åbenlyse tegn på mentalt stress hos en del af hundene. De gik endeløst og stille frem og tilbage i deres "bure", stod så apatiske i lang tid.

Det allerværste var den ubarmhjertige hede. Der er ufatteligt varmt. Den direkte sol må have slået en del af hundene ihjel i denne varme sommer. Vi var der ved middagstid og i 3 timer frem og der var 42 grader i skyggen. Vi var nødt til at stoppe efter 3 timer netop pga. varmen, da flere af os blev dårlige.

Vi tog 3 små hunde med os. Det var dem vi følte havde mest akut brug for hjælp. To af dem hoppede selv op i bilen (det havde de åbenbart prøvet før).

Det vigtigste nu er at få de dyr der sidder i bur befriet og bragt i sikkerhed. Vi håber at 30-40 dyr kan blive helbredsundersøgt o.s.v. før de forhåbentlig kunne bortadopteres. Vi håber at vores venner kan hjælpe os med at finde gode hjem til disse stakkels dyr.

Det ser værst ud for de dyr der løber løs. Bønderne i området klager over at deres får og høns er blevet angrebet, og der er fare for at de vil begynde at skyde eller forgifte hundene. Vi forsøger at forsinke dette ved vores tilstedeværelse og ved at vise at vi gør hvad vi kan for at hjælpe. Vi er sikre på at med de erfaringer vi har fået ved arbejdet på gaden, vil vi være i stand til at fange nogle af de løse dyr. Vi tør ikke håbe på at kunne indfange dem alle, det er desværre fuldstændig umuligt.

Vi er nødt til at skabe plads i de internater vi normalt bruger for at kunne få plads til nogle af disse stakkels dyr, og vi håber på hjælp fra andre organisationer for at kunne gøre dette.

I alle de år vi har beskæftiget os med hunde er der ingen af os der nogensinde har set noget lignende, og vi er nødt til øjeblikkeligt at gøre noget. Vi er nødt til at arbejde sammen i denne situation, det er simpelthen for meget for én organisation at klare alene, og vi er nødt til at arbejde hurtigt.......

 

Græske Hunde er blevet bedt om at hjælpe, og vi har naturligvis sagt ja. I skrivende stund kan du allerede se flere af hundene fra Pyrgos til adoption her på vores hjemmeside.


 

Site MapContact UsOther PETA Sites