... og Nikos kom hjem

 

I august 2009 fik vi endnu engang en henvendelse fra en ulykkelig dansk familie, der havde mødt en hund på deres ferie. Det er sjældent vi har mulighed for at hjælpe, men Birgitte og hendes familie - og ikke mindst Nikos - var så heldige, at Anastasia fra Achaic Society for the Care of Animals, Patras, der er én af vores gode kontakter, var i det område, hvor Nikos levede, og straks tog affære... og indenfor kort tid kunne Birgitte få Nikos i armene i Kastrup Lufthavn...

 

Det er jo ikke hver dag vi har fantastiske og lykkelige historier at fortælle, og det er bestemt ikke hver dag man bliver kaldt engle. Det er ikke desto mindre den betegnelse GHs frivillige og kontakter får i denne dejlige beretning som vi modtog den 19. august 2009 fra Birgitte.

Og allerbedst af alt - en forhutlet hvalp fik et kærligt hjem......

 

Tro det eller ej, men der findes engle

 

Hvis der nogen sinde er nogen der siger at ”Græske hunde” ikke rider samme dag, som de sadler. Så er det en KÆMPE løgn.

Vi er lige kommet hjem efter en 4 ugers ferie i Grækenland, med bil og campingvogn. Vi så desværre rigtig mange herreløse hunde i Grækenland. Vores hjerte faldt pladask for en lille hvalp i Diákofto.

På den lille togstation i Diákofto rendte der en lille tynd, lys pjusket hundehvalp på ca. 3-4 mdr. Den rendte og legede på jernbanen og tiggede om mad på de overfor liggende caféer. Vi oplevede flere gange at dem som ejer caféerne sparkede og slog til ham og jagede ham væk. Min mand brokkede sig voldsomt til en af cafe ejerne, men fik blot at vide at sådan gør man i Grækenland. Vi var rasende og følte os magtesløse.

Hvalpen kom gerne hen til os og de andre turister, men meget forsigtigt og han trak sig ved hurtige bevægelser. Det var meget tydeligt at han er vant til at få nogen spark og slag. Det gjorde bare så ondt at se på. Dagen efter spurgte vi alle de omkringliggende forretninger, caféer og på stationen om der er nogen der viste hvem der ejer den lille hund og de sagde, at det bare er en hund som render der og har rendt der siden den var lille. De virkede tilsyneladende meget ligeglade.

Vi traf en beslutning om at vi måtte se om vi kunne få den lille fyr med os hjem til Danmark. Jeg fortalte min mand, at jeg viste at der var en dansk forening der hed ”Græske hunde” som måske kunne hjælpe os. Hans kommentar var: ”Er du så naiv, at du tror at de vil køre herned og hente en hund til dig og bringe den til Danmark? ” :o). Det var helt tydeligt at han ikke troede på det. Jeg sagde selvfølgelig, at jeg ikke er naiv men troede på det. (Hi hi… sådan noget skal man ikke sige til mig :o)) Besluttede mig for, at jeg ville gøre alt hvad jeg kunne for at få det til at lykkedes)

Den 13. august kl. 23.31 - Kontaktede jeg ”Græske hunde” på e-mail og ventede spændt.

Den 16. august kl. 14.56 - Modtog jeg en e-mail fra Benedikte. Hun fortalte at det nok ikke var let, men hun ville kontakte en kontakt fra Patras og høre om de kunne gøre noget.

Den 17. august kl. 18.16. Modtog jeg en e-mail fra ”kontakten” Anastasia (The true angel) fra Patras. Hun ville tage til Diakopto dagen efter kl. 15.00 (den 18. August) og lede efter hunden og hvis hun fandt den ville hun sørge for, at den blev checket og vaccineret af en dyrlæge og sendt til Danmark. :o)

Den 18. august kl. 20.23 - Modtog jeg en e-mail fra Benedikte. Anastasia har fundet ham og hun har allerede været hos dyrlægen med ham. Måske kunne jeg oven i købet være så heldig, at den kunne nå med et fly hjem allerede i september. Følte mig som en dronning ;-) Troede sku´ ikke mine egne øjne – kunne det virkelig vare sandt? Men den var god nok.

Den 18. august kl. 22.22 - Modtog jeg endnu en e-mail fra Anastasia. Good news!! He is safe in my land with my other dogs. He is alone in a small enclosure so he can relax and get used of the other dogs.

Det var rigtigt nok – hvor heldig kunne man være. Jubii….. Jeg er snart den lykkelige ejer af den skønneste Grækerhvalp.

Den 19. august kl. 12.00 Jeg sidder nu og skriver denne historie og venter spændt på en dato for hjemsendelse at vores nye familiemedlem.

Man kan da ikke sige andet en at Græske hunde virkelig gør en kæmpe indsats og så arbejder de lynende hurtig.

En KÆMPE tak til Græske hunde og specielt til Benedikte og Anastasia på Patras.

En herlig hundehilsen fra

Birgitte Andersen

 

 

Det er altid meget dejligt at modtage hunde i lufthavnen, men én dag i september 2009 var ekstra dejlig for Birgitte, for lige den dag skulle hun atter møde den lille hund som hun og resten af familien havde tabt deres hjerte til under en ferie i Grækenland.

Græske Hundes Gitte Funk, ankom med flyet fra Athen med flere hunde på vej til en helt ny tilværelse i Danmark, men Nikos' mor havde kun øje for kassen med Nikos. Og gensynsglæden var ikke til at tage fejl af da Nikos trådte ud af transportkassen.

 

 

Og Birgitte kunne ikke lade være med at knibe en lille tåre ved gensynet med Nikos - det kan vi vist allesammen forstå...

 

 

Trygt og godt i mors arme - nu er Nikos endelig et sted hvor han vil blive elsket som han fortjener det...

 

Så kunne de to drage afsted mod Fyn, hvor der ventede resten af familien en stor overraskelse....

For Gitte havde slet ikke fortalt familien at hele operationen var lykkedes, og at Nikos var på vej hjem :o)

 

 

Så vi var spændte på at høre hvordan det gik - og ikke mindst at høre hvordan familiens 'gamle' hund tog imod gadedrengen Nikos.

Så modtog vi denne mail fra Birgitte:

Nikos har det rigtig fint og har allerede taget 1 kg. på, så det går stærkt.
De første dage gjorde han alt hvad han kunne for at smutte ud af hoveddøren og det lykkedes også en enkelt gang, så vi havde lige 14 dage hvor det udelukkende var i huset og haven det foregik og det hjalp gevaldigt.
I dag kommer Nikos når vi kalder og sætter sig på kommando.
Mickey og Nikos er allerede de bedste venner og ligger oven i hinanden når de sover.

Når vi tænker på at Nikos er en gadehund, så er han faldet utrolig godt og hurtig til og der er ingen af os der vil undvære ham et øjeblik.

Endnu engang 1000 tak for hjælpen.

 

 

 

Tillykke til dig Gitte - godt du var stædig nok :o)

Og stort tillykke til Nikos, der afgjort har vundet i livets lotteri.

 

 

© 2013 Graeske Hunde, Denmark - Registered charity no. 30 74 17 65 - All Rights Reserved - Designed by Marianne Wehlast