Athen - august 2005

Ruths tur til Athen i august 2005

Fortalt af Ruth Egerod

Bemærk at vi desværre ikke kan opgive navnene på vores kontaktpersoner i Grækenland, da de frygter repressalier fra rabiate grupper der er modstander af det arbejde der gøres for de herreløse dyr - bl.a. den gruppe der arrangerede at vores 7 hunde blev konfiskeret i Piraeus - derfor omtaler vi dem konsekvent som 'vores kontaktperson'. Det er uhyggeligt at dette er nødvendigt, når man tænker på at dette er mennesker der gør et enormt stykke arbejde for at hjælpe dyr i nød og betaler alt af egen lomme. Det er ikke til at forstå at vi befinder os i et 'moderne' EU land i året 2005.....

Min tur til Athen

Den 1. august drog jeg af sted på en minitur til Athen, med henblik på at hente Mamma og hendes 6 hvalpe hjem til Danmark. Jeg kunne ikke nå at rejse hjem samme dag og første ledige plads hjem var den 3. august. Jeg fik tilbudt at bo hos vores kontaktperson, som er en af de piger, der arbejder for hundene, og som gør en kæmpe indsats, i Athen.
Det var med lidt bankende hjerte jeg tog af sted, idet jeg aldrig har rejst udenlands alene. Men det gik godt. Jeg blev modtaget i lufthavnen af vores kontaktperson og blev budt velkommen med knus og kram. Efter at have fundet bilen, drog vi mod vores kontaktpersons hjem i Glyfada. Her blev jeg modtaget med åbne arme af vores kontaktpersons datter hendes mand samt en hjælper der bor hos dem. Jeg blev vist rundt og fik lov at hilse på alle dyrene. I forgården bor der 3 hunde, hvoraf 2 pragtfulde tæver gerne skal have et hjem i Danmark. I baggården boede der 2 hunde og 15 katte. Inde i huset var der 2 små hunde. Alle hundene ville have haft en kummerlig tilværelse, hvis de ikke havde mødt Vores kontaktperson. Den ene af de små hunde havde fået brækket begge forben og kun fordi vores kontaktperson tog den til dyrlæge og gav den et hjem, lever den i dag. Hele huset med de omkringliggende gårde (de har ikke haver ligesom os, men gårde med masser af krukker og beplantninger) var hegnet omhyggeligt ind. Skulle en hund eller kat forvilde sig udenfor ejendommen, ville den blive slået ihjel omgående med rottegift af naboerne, som hader dem.
At naboerne hader hunde og katte, gør vores kontaktpersons store engagement i dyrene og deres velfærd, overordentligt besværligt. Hun skal hele tiden sikre sig, at dyrene er låst inde og også helst sikre, at hundene, der lever i bjergene og andre steder, ikke kommer for tæt på hendes hjem. Dette er meget svært. Hundene kommer ned fra bjerget og sidder og venter på hende. De elsker hende, ved at det er hende, som kommer med mad og vand hver dag. De følger efter bilen op i bjergene, hvor de bliver fodret.
Om aftenen, den første dag, kørte vi til stranden, hvor vi spiste aftensmad. Her gik flere hunde rundt. De blev fodret hver dag af dem, der ejede Tavernaen, men når den lukker efter turistsæsonen, er hundenes skæbne uvis.
Næste morgen kørte vi op i bjergene, fulgt af hundene, som sad udenfor og ventede. Der var bl.a. 2 voksne drenge, sønner af de to tæver, der boede indenfor hos vores kontaktperson. De har desværre ingen chance for at finde et hjem idet de ikke er tamme. Når jeg stod med ryggen til dem, kom de hen og slikkede mine hænder, men bevægede jeg mig, var de straks på vej væk. Første stop var ved et sted, hvor der stod en masse ragelse og hvor nogle grækere holdt ænder, høns og kaniner. Her holdt en masse katte til. De blev fodret og fik frisk vand og killingerne killingemælk. Smukke katte var det, men hold op, hvor var der mange.
Næste stop, var ved et lillebitte hus, som bare var en betonbygning på ca. 1 x 2 m., det havde givet ly til mange hunde bl.a. Pluto og Felix. Desværre havde ejeren givet Vores kontaktperson forbud mod at bruge det og derfor blev hundene fodret udenfor og det rene vand forsøgt gemt under noget græs. Man skal tænke på, at der var ca. 40 gr. varmt og det stod og fordampede.
Så kørte vi videre til et andet tilsvarende hus, hvor 3 hvalpe kom snigende op til huset. De var meget sky, men nogle skønne Pluto/Felix lignende hvalpe. De har dog heller ingen chance for et liv i Danmark idet de var halvvilde.
Herefter blev der fodret i en vejside, hvor nogle hunde holdt til og sluttelig fodrede vi under en gammel forladt togvogn. Her var hundene meget sky og en gik på tre ben.
Hele vejen var vi blevet fulgt af de 2 drenge og en sort tæve, der 10 dage forinden var blevet steriliseret og hun ville meget gerne snakke og kløs på maven.
Alle steder vi kom blev vand- og foderskåle rengjort og fyldt med frisk mad og vand. Et kæmpe arbejde, som Vores kontaktperson udøver hver dag, 365 dage om året i regn og slud el. 45 gr. varme og bagende sol og med lungebetændelse eller what ever. Ikke en eneste dag bliver sprunget over. Disse hunde lever kun i kraft af Vores kontaktperson og hendes ligestilledes frivillige arbejde. Ikke nok med det er frivilligt, hun og de andre betaler alt af egen lomme, lige fra foder og dyrlæge til sterilisation og internatsophold mv.
Vores kontaktperson fortalte at en dag, hun kom kørende af en vej med midterrabat, så hun en kat blive kørt over, i den modsatte vejbane. Hun skyndte sig at dreje omkring og kørte tilbage mod katten. Inden hun nåede derhen så hun den blive kørt over en gang til. Hun troede den var død, men så den bevæge sig ganske lidt. Hun samlede den op og kørte til dyrlægen og bad ham gøre en ende på dens lidelser, hvis den ikke kunne reddes. I dag mange uger efter er katten klar til at få sig en familie og vores kontaktpersons pung adskillige Euro lettere. Dette er hverdagen for dyrene i Athen.
Efter vi havde været i bjergene og fodret dyrene, kørte vi ud til internatet, hvor Mamma og hvalpene var. Her mødte jeg en pragtfuld tæve og hendes pragtfulde hvalpe. Mamma var så blid og dejlig. Hun udstrålede en fantastisk ro og det på trods af de kummerlige kår hun levede under. Hun var radmager, men hvalpene struttende af sundhed.
Mamma og hvalpe skulle vaskes før hjemrejsen næste dag og det var virkelig tiltrængt. Den plads de havde at være på, var på ca. 2½ kvm. Her blev der leget, tisset og skidt, hvilket betød, at man slæbte rundt på afføring under poterne, som så blev tørret af i pelsen på lillebror el. storesøster. Så rene det var de bestemt ikke. Men de fik alle et bad og vi andre bad til, at de ville holde sig rene til næste dag, hvilket var svært under de omstændigheder.
Om aftenen kørte vi igen til stranden. Her mødtes vi med en anden af vores kontaktpersoner og 2 unge hollændere, som boede hos hende. De var medlem af en organisation i Holland/Belgien, som arbejder med det samme formål som Græske Hunde. Skulle man få lyst til at læse mere om deres arbejde, kan det gøres på www.sosstrays.be. Der er lavet et link på GH’s hjemmeside.. Det var en hyggelig aften med masser af snak om hunde i Grækenland. På vej til stranden var vi lige omkring politistationen og fik stemplet et papir, som vores kontaktperson havde udfærdiget og hvori der stod, at hun ejede hundene og at jeg havde tilladelse til at tage dem med til Danmark.
Næste morgen var vi igen i bjergene og fodre dyrene inden afgang til internatet og derfra videre til lufthavnen. Mamma udviste igen den store ro og overbærenhed overfor sine 6 små banditter. Hun tog det hele med stoisk ro og vi ankom i ro og orden til lufthaven, hvor vi efter megen snak frem og tilbage fik tjekket hundene ind. Herefter kom det værste. Det var at sige farvel til Vores kontaktperson, vel vidende at hun stod alene tilbage med alle problemerne, nemlig hundene og kattene. Flere gange mens jeg var der, så jeg tårer og smerte i hendes øjne over den håbløse situation. Tænk sig, at vide at ens arbejde aldrig får ende og at for hver gang du hjælper en hund, så står der mange flere og venter på ens hjælp. Jeg ville ønske jeg kunne være blevet og have hjulpet hende og hundene. Flere gange mens jeg var der faldt snakken på det trøstesløse arbejde med hundene og flere gange så jeg tårerne på vej frem i hendes øjne og jeg måtte skynde mig at aflede hende, for ellers var jeg bare begyndt at stortude.
Som de fleste nok ved, så har jeg beholdt Mamma og jeg har opkaldt hende efter den ”store” græske pige jeg mødte i Athen, nemlig vores kontaktperson. På den måde vil jeg aldrig glemme det hun og de andre frivillige gør for de græske hunde.

 

De meget smukke - og sultne - katte

 

Her venter de 2 drenge, hvis mødre bor hos vores kontaktperson,
og den sorte ny-steriliserede tæve på, at vi kører videre til deres fodersted

 

Så er vi der - endelig - syntes de at sige

 

Vores kontaktperson og tæven, som forhåbentlig
på et tidspunkt kommer til DK

 

De tre hvalpe, som dukkede op umiddelbart efter at Mamma og
hendes hvalpe var kommet på internat

 

Så fodres der under togvognen. Den lille hund her var meget sky
og gik kun på 3 ben

 

De to smukke tæver, der bor hos vores kontaktperson
og som venter på at komme til DK

Mamma og hendes hvalpe efter et velfortjent bad.
Det er buret bagved de boede i

 

 

 

 

Site MapContact UsOther PETA Sites