TIL FORSIDEN

Den 17. marts 2009

 

 

HISTORIEN OM ALF - eller KAN EN GAMMEL HUND LÆRE NYE KUNSTER?

Der er mennesker, der altid er parate til at hjælpe, når et dyr vanrøgtes eller på anden måde er i nød. Sådan et menneske er Martin Canto.

Der går ikke lang tid fra telefonen har ringet, til han er parat til at træde til. Han er effektiv og hurtig og går ikke af vejen for noget. Derfor trådte han også til, da Alf havde brug for hjælp.

 

 

 

 

Alf var lænkehud, og stod lænket i landsbyen Kassavites på Thassos. Deena, som ejer en af øens bedste taverner, er en stor dyreven. Hun havde gennem nogen tid observeret Alf og set i hvilken tilstand, han befandt sig i.

Så blev Alf "hentet". Gamle Alf var i en yderst dårlig forfatning. Den sædvanlige historie gentog sig også i Alfs tilfælde: Halsbåndet var groet fast og måtte ”skæres ud” af Alf's hals. Dertil kom, at han ikke kunne støtte på højre bagben og var underernæret.

Det viste sig, at Alfs højre bagben havde været brækket. Bruddet var ikke behandlet, og benet var vokset skævt sammen. Alf kom til dyrlæge. Efter behandling blev Alf hund nr. 4. hos Martin og Hillary. Internatet var ikke det rette sted for ham.

Selvfølgelig skulle man igennem de sædvanlige trængsler med ejeren og nu også politiet. (Ejerens svoger var ansat i det lokale politi)

Ejeren hævdede, at Alf var hans bedste jagthund, og tyveri af jagthunde er klart strafbart efter den berømte lov 3170/03. Jagthunde er, ligesom æsler, ”ejendom”.

Men eftersom Alf havde haft et ubehandlet benbrud, kunne han umuligt have fungeret som jagthund, selvom ejeren påstod det, og efter ejeren blev forelagt muligheden for politianmeldelse for dyremishandling, glemte han hurtigt alt om sin "bedste jagthund".

Smukke Alf lever nu et "herreliv" på sofaen hos Martin og Hilary.Han tilbragte sommeren, først Frankrig og senere i Skotland, sammen med sin nye familie.I Frankrig måtte han igen behandles, og den franske dyrlæge var ikke sønderlig imponeret af den dyrlægebehandling, Alf havde fået i sit hjemland. Stakkels Alf måtte igennem en ny operation, som dog har været særdeles vellykket.

Man siger, at gamle hunde ikke kan lære nye kunster. Alf er beviset på det modsatte. Han er stadig en lidt forsigtig hund, når det gælder fysiske udskejelser, men han er i god form og deltager ivrigt i legen sammen med de to Jack Russels og Hercules, som er en hvalp fra Thassos internatet.

Som den ældre herre han er, trækker han sig dog, når legen bliver lidt for voldsom. Kendte man ikke Alfs historie, ville man tro, at han havde levet hele sit liv hos Martin og Hilary i deres sofa. Han er tryg ved mennesker - også de fremmede, der kommer i huset. Han går fint i snor, elsker at blive nusset og kommer, når man kalder på ham.

Han kort sagt blevet en rigtig familiehund.

 

Alf i haven

 

Alf i haven

 

Alf og Herkules på balkonen

 

Alf i den berømte sofa med Herkules

 

Martin Canto og Alf midt i olivenhøsten