PRAKTISK INFORMATION

i forbindelse med adoption

 

GENERELT

Alle hunde der kommer til Danmark gennem Græske Hunde er helbredstestet, vaccinerede, udstyret med EU-pas og opfylder samtlige EU regler. Ud over at opfylde de lovmæssige krav, tester vi for adskillige sygdomme, bl.a. den frygtede Leishmania.

Inkubationstiden for Leishmania kan i visse tilfælde være flere år, og vi er bekendt med at der er hunde i Danmark der bærer sygdommen. Leishmania kræver livslang behandling, ligesom f.eks. sukkersyge og epilepsi hos hunde. Smitte kan ikke overføres til andre hunde eller mennesker, da smittebæreren er en sandflue (Phlebotomus), der ikke lever i Danmark.

Desværre kan vi nok regne med at høre mere om Leishmania i fremtiden, da danske hunde, der har været med på ferieture til Syden, også er udsat for smitten.

TÆGER, LOPPER OG ORM

Alle disse sygdomme kan behandles forholdsvis enkelt, og behandlingen er normalt afsluttet før hunden kommer til Danmark.

De hunde vi er i kontakt med, behandles løbende med loppemidler og ormemidler, og alle hunde der kommer til Danmark er naturligvis behandlede.

SKAB

Skab er en hudsygdom der forårsages af en mide der graver i huden. Skab er forholdsvis almindeligt både i Danmark og i Grækenland. Symptomerne på skab er først hudirritation i form af kløe, tørre og skællede områder på huden. Ofte ses de første hudforandringer på kanten af ørerne.

Skab kan helbredes og hunde fra Grækenland er færdigbehandlede før de kommer til Danmark.

FØR DU ADOPTERER

Inden du endeligt beslutter dig for at adoptere en hund, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad det indebærer af forpligtelser fra din side.

For ja, der er ingen tvivl om, at der er mange hyggestunder forbundet med det at have hund, men du skal altså også bruge mindst lige så meget tid på at motionere og stimulere din hund. Og der er desværre alt for mange, der først opdager dette, når deres hund begynder at få en uhensigtsmæssig adfærd.

At have hund uanset nationalitet, størrelse og køn betyder, at du skal bruge rigtig meget tid sammen med den. Træning, lufteture, mental stimulering, problemløsningsopgaver og leg er blot nogle af de ting, som du skal bruge tid på, hvis du er en god og ansvarlig hundeejer.

Så for en god ordens skyld så gør dig selv den tjeneste at læse nogle af nedenstående bøger, inden du beslutter dig. Og hvis ikke for din egen skyld, så i det mindste for hundens skyld:

Litteraturliste

HVAD KAN DU FORVENTE?

Alle hunde der kommer til Danmark er testet på adfærd, og fundet egnede til adoption.

Ikke desto mindre ved vi ofte ikke, hvad hundene har med i bagagen. Og selv for en tryg og tillidsfuld hund, kan det være en meget stor omvæltning, at komme til et helt nyt land med nye lyde, lugte, mad, klima o.s.v.

Så man skal vide med sig selv, at man ikke er typen der er bange for en udfordring, eller giver op let. Man skal have tålmodighed, og være parat på at bruge den tid det vil tage at få hunden tryg i den første tid.

Vores dygtige formidlere og besøgshold, kan besvare dine spørgsmål, når eller hvis det bliver aktuelt.

Skulle du opleve problemer, som du ikke mener du selv kan løse, er du altid velkommen til at henvende dig til vores dygtige adfærdsrådgiver.

I yderste konsekvens kan vi også være behjælpelige med at omplacere din adopterede hund, men det er absolut altid en sidste nødløsning, som hverken du eller din hund fortjener.

         

ADOPTIONSFAMILIER SKAL GODKENDES

Før du kan adoptere en af vores hunde skal du godkendes af vores besøgshold, der vil vurdere, om familien har resourcer til at give en hund med en anderledes baggrund, et godt og trygt liv.

Besøgsholdet giver ud fra deres observationer, samt et besvaret spørgeskema, deres anbefaling af familien som egnet / ikke egnet videre til formidlerne.

For at blive godkendt til adoption skal man være minimum 25 år.

Vores erfaring med formidling af hunde har gjort, at vi har lavet en regel om ikke at adoptere hunde ud til børnefamilier med børn under 10 år.

HUND FRA GRÆKENLAND

Ønsker du at adoptere en hund der befinder sig i Grækenland, arrangerer vi hjemtransporten og I henter selv ’adoptivbarnet’ i lufthavnen, hvor vi selvfølgelig også vil være til stede.

HUND FRA EN PLEJEFAMILIE I DANMARK

Falder du for en hund der allerede er kommet til Danmark, arrangerer vi et besøg hos plejefamilien, hvor du kan møde hunden, og mærke kemien.

 

 

LOVGIVNING & FORSIKRING

Der er regler i lovgivningen om registrering når man anskaffer sig en hund.

Du skal registrere din hund hos Dansk Hunderegister så snart du overtager den.

Registrering foregår via deres hjemmeside
www.danskhunderegister.dk

Derudover er det i Danmark lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin hund, og derfor skal din hund forsikres så snart du overtager den.

Da Foreningen Græske Hunde ikke kan påtage sig at dække dyrlægeregninger efter du har overtaget din hund, opfordrer vi dig til endvidere at tegne en sygeforsikring.

Græske Hunde er så heldige at Gartnernes Forsikring har valgt at give 10% rabat på hunde der kommer til Danmark via Græske Hunde.

Link til Gartnernes Forsikring